divendres, 8 de maig del 2009

Beixamel

BON PROFIT I BONA CUINA
Beixamel

Passa la farina per un colador perquè quedi fina.
Posar a escalfar la llet. En un altre recipient fondre la mantega a foc lent. Quan estigui fosa afegir la farina i deixar que es cogui. Si es deixa poc temps, la beixamel tindrà gust a farina crua, per això és important deixar que la farina agafi una mica de color, encara que sense arribar a daurar-se ni cremar-se. Remoure bé, amb una espàtula de fusta, la farina amb la mantega fins que la barreja es desprengui de les parets. Quan la llet estigui bullint aboca-la sobre la barreja i aparta-ho del foc. Remoure constantment fins que desapareguin els grumolls de la beixamel (4 o 5 minuts). Només queda posar una mica de sal i ratllar una mica de nou moscada sobre la beixamel.
Si queden grumolls es pot passar per la màquina de batre.


Ingredients per la recepta


· 1 Litre de llet
· 60 gr de farina
· 60 gr de mantega
· 1 mica de sal· nou moscada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada