divendres, 8 de maig del 2009

Bunyols de Quaresme

BON PROFIT I BONA CUINA

Bunyols de Quaresme


Posarem la llet a foc lent, juntament amb la mantega, una mica de sal i una mica de sucre ( una cullereta de cafè).
En el moment que comenci a bullir, afegim la farina i apaguem el foc .Afegirem la ratlladura de la llimona.
S’han de desfer els grumolls fins que la massa quedi el més fina possible. És convenient treballar amb una cullera de fusta.
Deixarem que es refredi una mica i afegirem els ous sencers, d’un en un i seguirem removent. Barrejar bé fins que quedi una pasta fina, sense grumolls, però consistent.
En una cassola profunda o bé una fregidora li posem oli i el posem al foc perquè estigui ben calent.
Amb una cullera anem fent la mida dels bunyols i els anem deixant sobre l’oli calent.
Si la massa és homogènia ells mateixos es donaran la volta, mentre es fregeixen. És convenient no posar-ne gaires a la cassola perquè s’inflen i no tenen espai per donar-se la volta.
Si no aconsegueixen donar la volta, els acompanyarem perquè quedin ben fregidets per tots els costats.
Els presentem rebolcats de sucre en una safata.


Ingredients per la recepta


· ¼ de litre de llet
· 200 gr. de farina
· 140 gr. de mantega o margarina
· 1 Ratlladura de llimona
· 6 ous
· 1 mica de sal i de sucre
· oli de girasol


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada