dimarts, 12 de maig del 2009

Delblanch amb l' Esport i amb Jaume Gil Oliana


Crónica Marató Barcelona 2009:

Haviem quedat amb l'Esteve i el Salva (companys de granollers) a les 08:00 a les escales de l'esquerra per anar junts cap al nostre caixó de sortida. Tots tres teniem més o menys la mateixa"estratègia": Sortir amb la llebre de 3:15 (4:38 min/km) fins a mitja marató i a partir d'allà campi qui pugui. Ens falta el Salva, pensem que al final haurà anat amb el grup de les 3hores. Anem a cap a la sortida.

Hi ha tanta gent que ens és impossible posar-nos al costat del globus de 3:15 i quedem pel darrera de les 3:30. Ja tinc ganes de sentir el tret de sortida...els minuts previs es fan mooooolt llargs.

Ja hi sóm, la primera a l'esquerra i encarem Carretera de Sants. Just allà trovem al Salva...ja som els tres mosqueteros. Els primers kms els fem massa lents (5 min/km) , tenim molta gent corrent al costat de les llebres i fan un bon tap. Al km 5 aconseguim passar-los i comencem a anar a més forts però amb les presses d'atrapar el grup de 3:15 pugem fins a 4:20 el km...aquest no és el nostre ritme però de moment estem frescos...ja veurem al 35!!

Volta al Camp Nou, tornem a Plaça Espanya i primers 10 sense problemes...continuem a 4:20 buff. Al 12 veig a mon Pare. Gran Via, Passeig de Gràcia, Valencia, Sagrada Família...etc....Meridiana i MITJA MARATÓ. Ens mirem i tots anem sencers, decidim continuar fins que anganxem el globus que volíem. L'atrapem al 25, per fi podrem rodar al nostre ritme. Em noto molt bé les cames però serem "cautos" que a partir del 30 ja patirem. Al 27,5 hi ha la Maribel, l'Artur, ma Mare.......i la Jana!!! Un parell de llàgrimes van caure!

Agafem forum i cap al centre pel litoral, aquest tros sempre se'm fa llarg. Comença a costar rodar a 4:37, potser l'apretada de casi 20 km per enganxar el globo passarà factura però això és una marató...i en algun moment s'ha de patir.

Arc de Triomf, Ausias March, Urquinaona...i PLAÇA CATALUNYA: Només en falten 7. Aquest tros a mi em posa la pell de gallina, hi ha molt d'ambient, tothom anima i la gent esta molt a prop, saludo un parell de nens que xoquen les mans....Catedral, Plaça Sant Jaume, Rambles, Paral.lel, Mercat de Sant Antoni ....KM 40. Vull intentar baixar de 3:15, tot i que esta difícil es pot intentar, encara queda algún cartutxo. Ells dos es queden.
Carrer Sagunt, km 41, fa pujada i esprinto fins a Plaça Espanya, allà veig que no podré baixar i deixo anar les cames i em dedico a disfrutar del moment i buscar la Family, veig en Fu i la Marta...oeoeoeoeoeeeeeee. Jaumeeee...és la Maribel!!! Uns quants "punyos" i cap a la Meta. Els últims metres són increíbles.....
Al final 3:15:15. és un gran temps tenin en compte que l'any passat vaig fer 3:28...això d'anar patrocinat em senta bé!!!!!
A més l'Esteve a aconseguit fer la Marató sencera sense petar al km33 com als anys anteriors i el Salva ha completat la seva 1ª Marató en poc més de 3 hores i quart!!!! L'any que ve a baixar de tres hores. La "nostra" marató cada any és millor, organització un 10 i l'ambient millor que altres anys.
Pròxim objectiu maratonià.....BERLÍN?

2 comentaris:

  1. Jaume, nosaltres "et vem fallar". Bé, va ser cosa de Portugal...Des d'allà, et vem intentar transmetre les nostres forces i ens vem imaginar com havia estat tot; el teu esforç, els ànims de la gent, la presència de la teva filla, etc. Però després de llegir la teva crònica ens vem quedar curts, molt curts. L'any que ve no ens ho podem perdre. T'animarem com els que més i el nom d'en Jaume Gil Oliana i del teu patrocinador "Delblanch" arribaran a l'Olimp!

    ResponElimina
  2. Ja sé que ha passat molt temps, però encara recordo els nervis i la il.lusió de veure'l arribar. L'ambient que es respira a les curses és molt maco, ens hauríem d'animar tots una mica. Quina millor manera de passar el diumenge al matí? I després, vermut!
    El meu objectiu no és anar a Berlín, simplement fer curses de 10km decents, i quan ho faci, també patrocinaré electrodomèstics Delblanch per tota Catalunya, qui s'apunta?

    ResponElimina