divendres, 8 de maig del 2009

Salmó embolicat d'encim i salseta de iogurt

BON PROFIT I BONA CUINA

Salmó embolicat d'enciam i salseta de iogurt


Posar en una olla, el vi, el llaurer, el julivert, uns grans de pebre i la ceba trinxada, deixant-ho coure uns 5 minuts.
Col·locar els lloms de salmó, sense pell ni espines i coure’ls uns minuts, apagar el foc i deixar refredar el peix dins del caldo (el peix ha de quedar cobert pel caldo).
A continuació, netejar 4 fulles grans d’enciam i secar-les bé.
Col·locar mig llom de salmó a cada fulla, posar una mica de salsa de iogurt i embolicar-ho.
Servir el salmó a sobre de fulles de diferents classes d’enciams acompanyat de la salsa de iogurt.
SALSA DE IOGURT
Agafem els dos iogurts naturals, sense sucre, i li traiem l’aigüeta que deixa el iogurt, li afegim el suc de mitja llimona, una mica de sal i pebre i una cullerada d’oli, ho barregem tot fins que la salsa quedi lligada.


Ingredients per la recepta

· 8 fulles d’enciam tipus iceberg
· 2 lloms de salmó (400 grams), sense pell ni espines.
· 300 ml de vi blanc sec
· 1 ceba
· 2 fulles llaurer
· 1 ram de julivert
· fulles d’enciams variats ( enciam arrissat,escarola,etc...)
· pebre en gra
· sal, pebre i oli
·2 iogurt natural ·1/2 llimona

1 comentari: